Sammen med BØRNEfonden er vi med til at skabe bedre fremtidsmuligheder for børn, unge og lokalsamfund i Vestafrika

Se hvilke resultater vi har været med til at skabe i 2016:

31.653 fødselsattester til børn og unge. I 2016 har næsten tre gange så mange børn og unge fået en fødselsattest sammenlignet med 2015. Børn kan ikke få deres afgangseksamen og færdiggøre deres skolegang uden en fødselsattest. På den måde er det et vigtigt og afgørende dokument for børnene i landområderne i de vestafrikanske lande.

32 børnehaver er opført i 2016. Børnehaver giver børnene mulighed for at få en god start på deres skoleliv. Leg og læring hænger uløseligt sammen. Derfor er legetøjspakkerne også helt essentielle for deres udvikling.

159.973 børn vejet for at undersøge underernæring. Fejlog underernæring er et udbredt problem i de landområder, hvor BØRNEfonden arbejder. Det svækker børnenes modstandskraft over for sygdomme, nedsætter deres fysiske og psykiske udvikling og fører til øget børnedødelighed. Ved at blive vejet og målt er der mulighed for at undersøge børnenes tilstand, og derefter give forældrene rådgivning og vejledning i, hvordan de giver barnet de bedste muligheder fremadrettet.

80 projekter som vedrører øget produktion af rismarker, grøntsagshaver og lignende er udført. De 80 projekter giver mulighed for at skabe en bæredygtig indkomst, som kan sikre familien og på længere sigt lokalsamfundet.

5.182 unge har fået en faglig uddannelse. Et af de største problemer, Afrika står overfor, er voksende ungdomsarbejdsløshed og fattigdom blandt den unge generation. Vi samarbejder med lokale myndigheder om at uddanne de unge inden for entreprenørskab og forretningsførelse, og om at give dem lettere adgang til finansiering, samt udarbejdelse af forretningsplaner. Det klæder de unge på til at starte deres egen virksomhed efter endt uddannelse.

Bæredygtige resultater
BØRNEfonden arbejder med langsigtede løsninger i Benin, Togo, Burkina Faso, Mali og Kap Verde i 15-20 år for at sikre, at lokalbefolkningen kan fortsætte uden BØRNEfondens tilstedeværelse. Lokale myndigheder og borgere er vigtige samarbejdspartnere i alle dele af vores arbejde og det gode samarbejde skaber forankring og ejerskab. Vi arbejder efter princippet hjælp-til-selvhjælp.

Kunne du tænke dig at støtte BØRNEfonden, så kan du blive blive sponsor for 225 kr. pr. måned – læs mere her: